Entrades populars

divendres, 6 de maig del 2011

Poesia Visual

La Poesia visual és una expressió artística bàsicament iconogràfica i experimental que constitueix en si mateixa un gènere propi. Es pot situar a la frontera de lapintura, la fotografia, el disseny, l'escriptura, el simbolisme i inclús l'acció poètica, la música i el cartellisme.

Té l'objectiu d'esdevenir un resultat homogeni, amb entitat pròpia, capaç per si mateix de despertar l'interès del lector-espectador, adoptant diverses formes com la poesia fonètica, experimental, conceptual, concretisme, poemes-objecte, polipoesia, etc., lluny de la representació convencional que estaria representada per la poesia verbal. En definitiva, es tracte d'una creació poètica basada en recursos visuals.

Els orígens de la Poesia Visual els hem de buscar en l'antiguitat. Potser en els primers cal·ligrames dels poetes grecs Símmies de Rodes , Dosíades i Teòcrit, allà pel segle IV abans de Crist, però és a partir dels cal·ligrames d' Apollinaire. A Catalunya del segle XX surgeixen figures destacades com J.M Junoy  i Joan Salvat-Papasseit, i més tard, l'explosió magnífica de tres grans creadors.
A finals del segle XX les exposicions i publicacions de Poesia Visual als Països Catalans experimenten un creixement constant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada